Workshop herfstfotografie door Bart Heirweg, Semois

door Rudy

November 2021
Na tweemaal geprobeerd te hebben (de workshop zat vorig jaar al snel vol) is het gelukt, Bart heeft een nieuwe workshop aangekondigd voor het jaar 2022 en we hebben ons kunnen inschrijven voor de workshop ‘Herfstfotografie in Semois’ om de herfst beter in beeld te leren brengen. Bart Heirweg is een professioneel landschaps- en natuurfotograaf uit de Vlaamse Ardennen. Zijn manier van composities maken en foto’s vervolgens in natuurgetrouwe kleuren ontwikkelen inspireert.

November 2022
We werden opgevangen in een pittoresk huisje in de buurt van bouillon. Er waren in totaal 7 cursisten, gevarieerd van jong tot oud. Bij aankomst was de kookploeg en Bart aanwezig. We voelden ons direct thuis. ’s avonds nam Bart het programma met ons door en daarbij gaf hij een presentatie en tips voor de komende twee dagen. Het eten was het gehele weekend uitstekend en goed verzorgd.

De volgende dag was het mistig, zo mistig dat we geen uitzicht hadden op hogere uitkijkpunten, Bart besloot het bos in te gaan, ideaal tijdens mistige omstandigheden.

Mistige omstandigheden
Het waaide nauwelijks, dat zorgde voor scherpe foto’s op statief.
Mistige omstandigheden

Bart geeft je genoeg ruimte om eigen composities te bepalen. Geeft je tips om het beeld en compositie te verbeteren (wat plezierig werkt).

Na dit bos avontuur zijn we naar een prachtig riviertje gegaan verderop (met de laarzen aan);

Een beeld uit drie afbeeldingen om de scherpte volledig van voor naar achter te krijgen, inclusief een polarisatiefilter om reflecties in het blad en spiegeling in het water te verminderen.
Brug en rievier
laatste foto voor de dag, tips gekregen om dit bruggetje zorgvuldig in de scene te zetten. Op naar de morgen.
Goedemorgen met een prachtig uitzicht, er ontbrak nevel en mooi zonlicht over de vallei. We gaan vandaag voor abstracte foto’s;
Meer abstract. De herfst kwam niet geheel goed uit de verf, al was er voldoende kleur om je er op te richten.
Kleuren verschillen.
workshop
Workshop gaande..

Al met al een plezierige workshop, een fijne groep, goede uitleg zowel in het veld als theoretisch. Een prachtig landschap aan de rand van de Belgische Ardennen. Aanrader!

Wil je een Workshop van Bart Heirweg bijwonen? Ga dan direct naar zijn website:
https://www.bartheirweg.com/nl

meer..